Analistii Citigroup miscoreaza ratingul OTP de la Mediu la Riscant

Data publicarii: 15-01-2009 | International

Dupa ce analistii de la JP Morgan au scazut saptamana trecuta ratingul OTP Bank, ieri si Citigroup a luat aceeasi masura, schimband incadrarea actiunilor OTP de la "Buy" la "Hold", potrivit editiei online a Portfolio.

Analistul Citigroup, Simon Nellis, a micsorat tinta de profitabilitate a OTP de la 8.500 forinti la 3.750 forinti pentru 2009. Nellis si-a exprimat cateva ingrijorari legate de banca ungara, printre care:

  • portofoliul de active al bancii se poate deteriora semnificativ ca rezultat al recesiunii din Ungaria si al expunerii mari la problemele financiare din Ucraina;
  • rata creditelor neperformante va creste de la 4,5% la 22%, ca urmare a slabirii economiei ucrainene si prabusirii monedelor nationale din regiune;
  • imprumuturile interbancare vor ramane dificile atata vreme cat mediul de business nu isi va reveni.

In consecinta, analistul Citigroup a redus previziunile de castig pe actiune cu 56% in 2009, in timp ce pentru 2010 ia in calcul o crestere de doar 489 forinti. In plus, dincolo de scaderea ratingului actiunilor, analistul a scazut de la "Mediu" la "Risc inalt", ratingul de ansamblu al OTP.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: