Directorul Apple, nevoit sa intre in concediu din cauza unei interventii chirurgicale

Data publicarii: 15-01-2009 | International

Directorul executiv al companiei Apple Inc., Steve Jobs, ar putea suferi o interventie chirurgicala pentru scoaterea pancreasului, au spus medicii, relateaza Bloomberg.

Jobs a anuntat miercuri ca va intra in concediu pentru cinci luni, dupa ce a descoperit ca problemele sale de sanatate sunt "mai complexe" decat a crezut saptamana trecuta.

Steve Jobs a suferit o procedura medicala similara unei operatii Whipple, prin care sunt extirpate unele parti ale pancreasului, tractul biliar si intestinul subtire, dupa ce a fost diagnosticat in 2004 cu o forma rara de cancer pancreatic.

Un potential efect secundar al acestei proceduri implica inlaturarea pancreasului, pentru a preveni secretiile pancreatice, iar pacientul trebuie tinut in viata cu insulina, pentru reglarea glicemiei, a declarat Robert Thomas, seful sectiei de chirurgie a spitalului Peter MacCallum Cancer Centre.

Jobs, care a transferat operatiunile zilnice directorului operational Tim Cook, a anuntat ca se va implica in continuare in "decizii strategice majore".

Reticenta companiei Apple de a furniza informatii asupra starii de sanatate a lui Jobs a cauzat ingrijorari in randul investitorilor, care au fost martori la deprecieri ale actiunilor in urma fiecarui zvon nou legat de sanatatea lui Jobs.

Apple a anuntat numai ca starea medicala a directorului executiv este o chestiune privata, in timp ce Jobs a anuntat saptamana trecuta, ca sufera de "dezechilibru hormonal", ce a dus la o scadere puternica in greutate.

Actiunile Apple s-au depreciat cu 11% pe piata germana, dupa ce Jobs a anuntat ca isi va pastra rolul de director executiv in timpul concediului medical, ce va dura pana la finalul lunii iunie.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: