Vacanta de ianuarie, cu 40% mai ieftina. Topul ofertelor last minute

Data publicarii: 16-01-2009 | Turism

Cei care nu au plecat in strainatate in timpul sarbatorilor de iarna, dar si cei care vor sa calatoreasca la tarife mai mici, o pot face in aceasta perioada prin ofertele last minute, oferite de agentiile de turism. Aceste sejururi sunt mai ieftine cu 10 - 40% fata de tarifele afisate pentru lunile viitoare, in functie de destinatie. Spre exemplu, in ofertele pentru Sharm El Sheikh, cu ultimele plecari pe 17 si 24 ianuarie, tarifele sunt de 419 euro de persoana pentru un sejur cu sapte nopti cazare cu toate mesele incluse, transportul dus-intors cu avionul si transfer aeroport-hotel-aeroport.

Ce trebuie platit in plus sunt taxele de aeroport de 90 de euro de persoana si asigurarea medicala. Pentru acelasi sejur, cu plecare pe data de 31 ianuarie, pretul este de 759 de euro, iar pentru luna februarie tarifele variaza in functie de perioada intre 619 si 689 de euro. Pentru plecarile spre Egipt in aceasta luna, unele agentii de turism ofera sejururi complete, la preturi de aproximativ 400 de euro pentru cazarea sapte nopti la un hotel de patru stele, masa in functie de hotel, transportul cu avionul, dar si taxele de aeroport. Spre exemplu, astfel de sejururi se gasesc la preturi de 358 de euro, 368 de euro, 400 si 421 de euro, in conditiile in care acelasi sejur costa aproape dublu in perioada estivala.

Tunisia, mai ieftina cu 10%

Pentru sejururile in Tunisia, cu plecari in aceasta luna, dar si in februarie, la unii operatori tarifele sunt mai mici cu 10% fata de ofertele pentru luna martie. Astfel, un sejur ce include sapte nopti in localitatea Sousse la un hotel de trei stele cu demipensiune, transport cu avionul tur-retur, dar fara taxele de aeroport, costa 229 de euro de persoana, iar taxele de aeroport sunt de 95 de euro.  Pentru luna martie, acelasi sejur costa 259 de euro de persoana. O alta agentie de turism are pentru perioada 20 ianuarie -24 februarie aceleasi preturi pentru sejururile in Sousse, ca si in perioada 4 noiembrie - 9 decembrie 2008. Un sejur de sapte nopti cazare la un hotel de patru stele, cu demipensiune, dar si transportul cu avionul dus - intors costa pana in 24 februarie 349 de euro de persoana. Preturile pentru luna martie sunt mai scumpe cu 20 de euro.

Sejururile la schi in Austria au reduceri de aproape 20%

Preturile excursiilor la schi in Austria sunt si ele mai mici decat in perioada sarbatorilor de iarna. Pentru sejururile pana in 6 februarie, o agentie de turism ofera pachete last minute in Innsbruck la un tarif de 470 de euro de persoana pentru un sejur de sapte nopti cazare la un hotel de patru stele, cu demipensiune, skipass, skibus, dar si acces la facilitatile SPA ale hotelului. In mod normal, aceeasi oferta costa pentru perioadele de dupa sase februarie intre 518 si 575 euro de persoana. Tarifele difera in functie de numarul de zile ales. Pentru acelasi sejur, dar cu sapte nopti cazare, pretul este de 395 de euro de persoana, in timp ce in restul sezonului pretul variaza de la 453 -503 de euro, iar pentru un sejur de cinci nopti, tariful este de 345 de euro, fata de 380 - 422 euro pentru lunile viitoare. Oferta agentiei indica preturi cu aproape 20% mai mici decat in restul sezonului.

Gandul