Patronatele cer facilitati la plata TVA si la angajarea in domenii cu deficit de personal

Data publicarii: 16-01-2009 | Economie

Patronatele autohtone reprezentative solicita autoritatilor adoptarea unor masuri de urgenta pentru atenuarea crizei economice,cum ar fi plata TVA la incasarea facturii,neimpozitarea indemnizatiilor de somaj si o compensatie de 1000-1.500 de euro la angajarea in domenii cu deficit de forta de munca.

Astfel, potrivit secretarului general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Cristian Parvan una dintre principalele masuri pe care autoritatile ar trebui sa le adopte pentru atenuarea impactului crizei financiare asupra firmelor romanesti este plata TVA la incasarea facturii.

De asemenea, din setul de masuri propuse de AOAR face parte si neimpozitarea indemnizatiilor de somaj tehnic acordate de catre intreprinderi salariatiilor."Totodata, reprezenatntii AOAR solicita ca la angajarea unui salariat  intr-un domeniu de munca ce se confrunta cu lipsa fortei de munca sa se ofere o compensatie baneasca intre 1.000 si 1.500 de euro", a spus vineri Parvan in cadrul seminarului "Solutii economice anticriza".

Presedintele CNIPMMR Ovidiu Nicolescu a subliniat necesitatea generalizarii neimpozitarii profitului reinvestit astfel, incat acesta sa nu fie valabil doar pentru domeniul tehnologiei.

In acelasi context, reprezenatntul Consiliului Natiomal al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR) solicita autoritatilor sa implementeze un sistem de achizitionare de bunuri de larg consum pentru institutiile statului numai de la producatorii romani.

Nicolescu a mai spus ca de cand numarul supermarketurilor a luat amploare numarul IMM-urilor din comert s-a redus cu cel putin 60.000 de firme.

Prezent la eveniment presedintele tarii Traian Basescu a asigurat intreprinzatorii ca masurile prezentate de acestia vor ajunge in cel mai scurt timp pe masa Guvernului.

NewsIn