Merrill Lynch a raportat pierderi de 15,31 miliarde dolari in trimestrul al patrulea din 2008

Data publicarii: 17-01-2009 | International

Merrill Lynch, banca de investitii preluata de Bank of America, a afisat pierderi record de 15,31 miliarde dolari in al patrulea trimestru din 2008, in contextul crizei financiare mondiale, ce a afectat grav marile banci americane, relateaza Reuters.

Merril Lynch a inregistrat pierderi nete de 9,62 dolari/actiune, mai ales ca urmare a deprecierilor semnificative de active.

Anuntul privind rezultatele financiare survine dupa ce Bank of America a primit 20 de miliarde de dolari din partea guvernului SUA, pentru incheierea preluarii Merrill Lynch.

Pierderea inregistrata in al patrulea trimestru de Bank of America se ridica la 1,79 miliarde dolari, echivalent cu 48 centi/actiune, comparativ cu profitul net de 268 milioane dolari, 5 centi/actiune, inregistrat in aceeasi perioada din anul precedent.

Keith Horowitz, analist in cadrul Citigroup Inc., estimase pe 11 ianaurie ca Bank of America va afisa o pierdere de 3,6 miliarde dolari.

Actionarii au aprobat la inceputul lui decembrie preluarea Merrill Lynch de catre Bank of America, o tranzactie riscanta, dar care va crea un gigant bancar cu o pozitie de lider in aproape toate sectoarele majore ale sistemului financiar.

NewsIn