Videanu: Romania trebuie sa-si concentreze toate eforturile pentru cresterea ratingului de tara

Data publicarii: 17-01-2009 | Economie

Romania trebuie sa-si concentreze toate eforturile pentru cresterea ratingului de tara, in conditiile situatiei economice actuale, pentru a putea beneficia de toate sursele de finantare disponibile, a declarat vineri ministrul economiei, Adriean Videanu.

Fitch a coborat la inceputul lunii noimebrie 2008 ratingurile Romaniei pentru credite pe termen lung in valuta, de la ‚BBB' la ‚BB+', si pentru credite pe termen lung in lei, de la ‚BBB+' la ‚BBB-‚ potrivit unui comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Scaderea ratingului reflecta ingrijorarile analistilor agentiei de evaluare financiara cu privire la cadrul de politica macroeconomica a Romaniei si abilitatea tarii de a evita o criza economica si financiara "severa", explica Fitch.

Decizia agentiei de evaluare financiara scoate Romania din categoria statelor care au calificative din categoria "investment grade".

Decizia Fitch survine dupa ce la sfarsitul lui octombrie 2008 Standard & Poor's a coborat, de asemenea, ratingurile Romaniei.

NewsIn