Simulator auto mai scump decat o masina sport, pentru gameri impatimiti

Data publicarii: 19-01-2009 | Auto

Cu 24.000 lire sterline (aproximativ 27.000 euro), orice iubitor de masini se poate duce in primul showroom si ridica pe loc o masina mai mult decat decenta, cu putin noroc, chiar un Audi A4 sau un BMW seria 3. In schimb, un impatimit al jocurilor va da lovitura cumparandu-si cu aceasta suma un simulator auto prin care va putea conduce in fiecare zi alta super-masina.

SimCraft a fost prezentat la Consumer Electronics Show (CES) si a fost dezvoltat mai intai in scopuri militare, fiind cerut de armata SUA pentru pregatirea razboaielor din desert.

Simulatorul este compus dintr-un cockpit din aluminiu suspendat la cativa zeci de centimetri de pamant. Utilizatorul are la dispozitie pedale pentru accelerare si franare, volan si trei monitoare pe care este rulat traseul ales.

Cockpitul se poate misca in toate cele trei directii si are grade de libertate de 40, 25 si respectiv 40 grade (intr-un sistem tridimensional x, y, z). Intreg sistemul poate fi conectat la internet pentru rularea unor jocuri online.

George Trifu