Barack Obama, la concertul de inaugurare: Visul fondatorilor nostri va dainui

Data publicarii: 19-01-2009 | International

Barack Obama se pregateste intens pentru preluarea uneia dintre cele mai grele functii din lume, aceea de presedinte al Statelor Unite ale Americii. Sarcina sa va fi cu atat mai dificila cu cat America pare sa se adanceasca din ce in ce mai mult intr-o criza financiara pe care nici sutele de miliarde de dolari infuzati de vechea administratie nu au reusit sa o stavileasca.

Procesul de inaugurare a noului presedinte a inceput deja duminica, printr-un concert cu intrare libera desfasurat la Lincoln Memorial din Washington, la care au participat cativa dintre cei mai mari artisti ai SUA si in timpul caruia Obama a rostit un discurs. Printre vedetele venite sa-l "incante" pe Obama s-au numarat Stevie Wonder, U2, Sheryl Crow, Beyonce, John Legend, Bruce Springsteen, James Taylor, Shakira si multi altii.

"Visul fondatorilor Statelor Unite ale Americii va dainui si in aceasta perioada extrem de grea pentru tara....Ceea ce imi da putere este energia degajata de multimea de oameni adunata aici", a spus Obama in timpul discurului.


Discursul lui Barack Obama la Lincoln Memorial

Barack Obama a decis sa calce pe urmele modelului sau politic, presedintele Abraham Lincoln, intrat in istorie pentru abolirea sclaviei. Sambata, Obama a plecat din Philadelphia, cu destinatia Washington, itinerariul pe care l-a parcurs si Abraham Lincoln in 1861, cu o zi inainte de investirea sa. In plus, Obama va folosi, in timpul juramantului, aceeasi Biblie pe care a utilizat-o legendarul presedinte.


Usher, Stevie Wonder & Shakira At Inaugural Celebration

"Ceea ce ne trebuie este o noua declaratie de independenta, nu doar pentru natiunea noastra, ci si pentru vietile noastre. Independenta fata de lucrurile care ne fac rau noua si celor din jurul nostru, o independenta fata de instinctele noastre distructive", a mai spus Obama.

Redactia BankNews.ro