Bancile membre Visa Europe din Romania si-au format un organism consultativ

Data publicarii: 20-01-2009 | Finante-Banci

Bancile membre Visa Europe din Romania au decis constituirea Visa Forum, un organism consultativ care va contribui la elaborarea si implementarea strategiilor de dezvoltare a Visa Europe in aceasta tara, in ceea ce priveste incurajarea platilor prin card si a aplicarii solutiilor de risc pentru platile locale. In prezent, Visa Forum Romania reuneste 22 de banci care concentreaza aproximativ 90% din operatiunile Visa in Romania.

Visa Forum este condus de Comitetul Executiv care este alcatuit din reprezentantii a 7 dintre bancile membre - Banca Transilvania, Alpha Bank, BCR, BRD, ING Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank si 2 reprezentanti din partea Visa Europe  - Catalin Cretu, General Manager Visa Romania si Berna ülman, Senior Vice President Visa Europe. 

Comitetul Executiv se va intruni de trei ori pe an si este imputernicit sa discute si sa initieze proiecte care urmeaza sa contribuie la dezvoltarea activitatii intregului portofoliu Visa in Romania. De asemenea, va dezbate subiectele care apar pe agenda Consiliului de Conducere al Visa Europe si care pot avea un impact pe piata romaneasca, si va urmari implementarea unei practici comune pentru managementul riscurilor. 

Gabriela Nistor, Director Executiv al Bancii Transilvania, a fost aleasa in functia de presedinte al Comitetului executiv. Cu o experienta de peste 12 ani in domeniul bancar, Gabriela Nistor a activat in domenii precum creditare, marketing si carduri, iar din anul 2005 este directorul de retail banking al Bancii Transilvania si coordoneaza intreaga activitate din acest departament: carduri, credite persoane fizice, Internet Banking, precum si serviciul de Call Center. 

"Dorinta noastra este sa devenim o voce mai puternica, mai bine auzita atat in Visa Europe, dar si la nivelul autoritatilor romane, eforturile noastre concertate servind mai bine dezvoltarii activitatii intregului portofoliu de carduri Visa. Avem deja proiecte comune pe agenda de lucru si speram ca in scurt timp membrii forumului sa vada deja cateva schimbari palpabile", a declarat Gabriela Nistor.

Redactia BankNews.ro