Doar 20% dintre angajatorii romani se gandesc la noi angajari in T1

Data publicarii: 21-01-2009 | HR/Cariere

Managerii si specialistii cu studii superioare par sa nu intre in cel mai bun an, daca ne raportam la rezultatele ultimului studiu global al firmei de consultanta Antal, efectuat in 107 tari prin chestionarea managerilor de resurse umane din 2.700 companii reprezentative pentru 23 de mari industrii.

Conform studiului "Global Snapshot" in primul trimestru din 2009 majoritatea companiilor intentioneaza sa reduca drastic ritmul angajarilor pentru manageri si specialisti, doar 43% dintre organizatiile intervievate declarand ca isi vor pastra politica de recrutare la acelasi nivel ca in 2008.

In privinta tarilor din Europa Centrala si de Est, angajatorii din Polonia par cei mai speriati, nivelul perspectivelor de noi angajari scazand de la 93% in toamna anului trecut, la 39% acum. In Ungaria, tara intrata deja de cateva luni in epicentrul crizei economice, doar 17% din firme declara ca intentioneaza sa mai faca angajari in primul trimestru din 2009.

Angajatorii din Romania s-au dovedit cei mai oscilanti. Dupa ce in toamna doar 37% se gandeau la noi angajari, la sfarsitul anului procentul urcase la 54%. In privinta sanselor de angajare pentru primul trimestru din 2009, doar 20% s-au aratat optimisti.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: