Coface se asteapta ca Romania sa inceapa sa isi revina din criza la sfarsitul lui 2009

Data publicarii: 21-01-2009 | Economie

Coface estimeaza ca la sfarsitul acestui an se vor vedea primele imbunatatiri ale situatiei economice a Romaniei, care va depinde foarte mult, insa, de progresele inregistrate pe pietele internationale, a declarat directorul general al Coface Romania, Cristian Ionescu.

"Nu vedem solutii la nivel guvernamental, la nivel politic de iesire din criza. Ne-ar trebui si noua un guvern care sa functioneze eficient", a spus directorul general al Coface, care a adaugat ca "economia romaneasca nu a crescut pe programe politice".

"Nu cred ca vom iesi din criza pentru ca vom sti noi sa o gestionam, ci pentru ca ne vor scoate din criza pietele internationale", a mai spus Ionescu.

Seful Coface a explicat ca situatia din Romania este o consecinta a celei de la nivel mondial, iar solutionarea problemelor nationale va veni in momentul in care se vor redresa problemele la nivel international.

Romania a beneficiat pana acum de o crestere economica sustinuta, sprijinita de existenta lichiditatilor si a creditelor la un pret bun, dar situatia s-a schimbat total in prezent, atat pentru companii, cat si pentru persoanele fizice, a mai spus Ionescu.

"Motoarele de crestere din ultimii ani nu mai exista nici in ceea ce priveste consumul, nici pe piata constructiilor, nici in domeniul investitiilor straine. Cererea este strangulata. Nu exista azi un motor viabil de crestere economica in Romania, motiv pentru care tara ramane vulnerabila la riscuri", a adaugat seful Coface.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: