Finantele anunta ca vor achita in ianuarie facturi de 1 miliard lei, restante din 2008

Data publicarii: 21-01-2009 | Finante-Banci

Reprezentantii Ministerului Finantelor Publice au anuntat ca, incepand de luni, vor fi demarate platile facturilor emise pana la data de 31 decembrie 2008 si neachitate, astfel incat pana la sfarsitul lunii ianuarie sa fie achitate facturi de 1 miliard lei din totalul de 7,7 miliarde lei.

Reprezentantii Ministerului Finantelor precizeaza ca toate facturile neachitate se vor plati esalonat, pentru ca pana in luna martie sa fie achitate integral facturile restante ce insumeaza 3,05 miliarde lei.

"Incepand cu 26 ianuarie si pana sfarsitul lunii se vor achita facturi in valoare de 1 miliard lei, aproximativ 1 miliard de lei in luna februarie, iar diferenta se va achita la inceputul lunii martie 2009", se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor.

Aceasta decizie vine dupa ce reprezentantii mediului de afaceri din Romania au avertizat in mai multe randuri Guvernul ca prin neplata facturilor de catre institutiile publice, s-a ajuns la un blocaj aproape total al activitatii agentilor economici.

In motivarea anuntului facut de Ministerul Finantelor, Gheorghe Pogea declara ca "nu este posibil ca statul sa fie principalul element care blocheaza functionarea unei economii." 

La 31 decembrie 2008, facturile emise si neachitate ale statului insumau 7,7 miliarde lei, potrivit ministrului finantelor.

In 16 ianuarie, Pogea spunea ca primele trei transe vor fi efectuate la sfarsitul acestei luni, in februarie si martie, fara a preciza insa cand va fi platita intreaga datorie.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: