Casa de Compensare nu va percepe in 2009 taxa de admitere pentru brokerii pe derivatele BVB

Data publicarii: 21-01-2009 | Bursa

Casa de Compensare Bucuresti (CCB) a anuntat ca anul acesta nu va percepe taxa de inregistrare intermediarilor care vor sa obtina calitatea de membrii compensatori la CCB, pentru incurajarea diversificarii de servicii si produse oferite de acestia, potrivit comunicatului transmis de Bursa.

Hotararea luata de actionarii CCB vizeaza taxa de 70.000 lei aplicata membrilor compensatori individuali si cea de 200.000 lei, aplicata compensatorilor generali. Masura se aplica intermediarilor care solicita pentru prima data obtinerea calitatii de membru compensator.

In perioada octombrie 2008 - martie 2009, Bursa de la Bucuresti deruleaza o alta oferta de reduceri pentru intermediarii care activeaza pe piata derivatelor administrata de BVB.

Astfel, caselor de brokeraj li se fac reduceri de 10%, 20% sau 30%, in scopul cresterii lichiditatii prin atragerea de noi categorii de investitori pentru instrumentele financiare derivate listate de BVB. Alte doua oferte vizeaza formatorii de piata (Market Maker) pe derivate, care beneficiaza de reduceri cuprinse intre 20 si 50%.

Casa de Compensare Bucuresti recurge pentru a doua oara la suspendarea tarifelor de admitere a membrilor compensatori,  dupa ce prima masura adoptata in acest sens a fost aplicata in 2007.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: