Bugetul pe anul 2009 va fi aprobat de Guvern in sedinta din 29 ianuarie

Data publicarii: 22-01-2009 | Economie

Vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a anuntat miercuri ca proiectul legii bugetului pe anul 2009 va fi aprobat in sedinta Executivului din 29 ianuarie, Guvernul mentinandu-si tinta de deficit bugetar, de 2% din PIB.

Flutur a precizat ca reprezentantii PD-L si PSD au discutat in cadrul sedintei de miercuri seara despre oportunitatea elaborarii unor proiectii bugetare multianuale, in ceea ce priveste infrastructura, mediul, dezvoltarea regionala, apararea si zona Schengen.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a informat conducerea coalitiei despre discutiile avute la Bruxelles cu ministrii de Finante din UE.

"I-a asigurat pe ministri din UE de hotararea noastra de a aborda bugetul cu un deficit de 2% (din PIB), nu 7% cum discuta unii oficiali europeni", a spus Flutur.

Comisia Europeana estimeaza ca deficitul bugetar al Romaniei se va adanci la 7,5% din PIB in acest an, de la 5,2% din PIB anu trecut.

In sedinta de Guvern de joi va fi discutat si planul anticriza elaborat de Executiv, a mai spus vicepresedintele PD-L.

Liderii PD-L si PSD s-au reunit miercuri, la ora 16:00, la Palatul Victoria, pentru a discuta pe marginea bugetului pe anul 2009.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: