Apple a raportat cele mai mari incasari si castiguri trimestriale din istoria companiei

Data publicarii: 22-01-2009 | International

Apple a anuntat rezultatele financiare inregistrate in trimestrul I al anului fiscal 2009, incheiat  la data de 27 decembrie 2008. Compania a raportat venituri record de 10,17 miliarde USD si un profit trimestrial net record de 1,61 miliarde USD, sau 1,78 USD/actiune diluata. Aceste rezultate sunt de comparat cu venituri de 9,6 miliarde USD si un profit trimestrial net de 1,58 miliarde USD, sau 1,76 USD/actiune diluata, inregistrate in trimestrul corespunzator al anului trecut. Marja comerciala a fost de 34,7%, egala cu cea inregistrata in trimestrul corespunzator al anului trecut. Vanzarile internationale au reprezentat 46% din totalul veniturilor acestui trimestru.

In concordanta cu regulamentele GAAP privind contabilizarea abonamentelor, compania recunoaste castiguri si costuri pe ale bunurilor vandute pentru iPhone si Apple TV, de-a lungul vietii lor economice. Ajustand vanzarile si costurile de productie GAAP pentru a elimina impactul contabilizarii abonamentelor, cifrele non-GAAP corespunzatoare pentru acest trimestru sunt: 11,8 miliarde USD "Vanzari Ajustate" si 2,3 miliarde USD "Venit Net Ajustat".

In aceasta perioada, Apple a livrat 2.524.000 calculatoare Macintosh, in crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania a vandut un numar record de 22.724.000 unitati iPod, o crestere cu 3% fata de trimestrul trei al anului trecut. Vanzarile iPhone din  acest trimestru au fost de 4.363.000 unitati, cu 88% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Chiar si in aceasta perioada economica dificila, suntem deosebit de mandri sa raportam cele mai mari venituri si castiguri trimestriale din istoria Apple - depasind pentru prima data pragul de 10 miliarde USD venituri trimestriale," a declarat Steve Jobs, CEO, Apple. 

"Aceste rezultate extraordinare au generat capital lichid de peste 3,8 miliarde USD pe acest trimestru" a declarat Peter Oppenheimer, CFO, Apple. "in ceea ce priveste al doilea trimestru al anului fiscal 2009, am estimat venituri cuprinse intre 7,6 si 8 miliarde USD si castiguri pe actiune diluata cuprinse intre 0,90 si 1,00 USD."

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: