Jerome Kerviel: tranzactionam zeci de milioane ca si cand as fi jucat un joc pe calculator

Data publicarii: 26-01-2009 | International

Renumitul trader francez Jerome Kerviel, care a pricinuit Societe Generale o paguba de mai multe miliarde de euro, marturiseste ca pierdea adesea sensul realitatii cand facea tranzactii cu milioane de euro, simtinadu-se ca in fata unui joc video, scrie International Herald Tribune.

Informatiile, aparute initial intr-un ziar francez, au fost dezmintite de Kerviel, acuzand editorii cotidianului ca au scos din context afirmatiile sale, deformand cele spuse in cadrul primului interviu acordat de acesta dupa ce a izbucnit scandalul, la inceputul anului trecut.

SocGen a anuntat in ianuarie 2008 o pierdere de cateva miliarde de euro dupa ce Kerviel a efectuat o serie de tranzactii neautorizate. Avocatii brokerului sustin insa ca oficialii bancii au stiut in permanenta ce activitati desfasoara Kerviel.

"Am pierdut sensul realitatii. Am impins limita in fiecare zi si mi-am asumat riscuri uriase. Platforma de tranzactionare pe care o foloseam imi crea senzatia de joc video. Totul imi parea virtual, pierderea sau castigul milioanelor erau chestiuni de cateva secunde si de apasare a catorva butoane", spune traderul.

George Trifu