Bursa propune actionarilor o noua reducere a comisioanelor si tarifelor

Data publicarii: 26-01-2009 | Bursa

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) convoaca actionarii pentru aprobarea unor scutiri si reduceri ale tarifelor si comisioanelor percepute pentru operatiunile pe pietele pe care le administreaza, arata un comunicat transmis luni de operatorul de piata.

Actionarii sunt convocati in 24-25 februarie, adunarea generala urmand sa se desfasoare la distanta, prin intermediul sistemului informatic administrat de BVB.

Bursa cere actionarilor aprobarea unor scutiri si reduceri ale tarifelor si comisioanelor practicate pentru operatiunile pe pietele reglementate la vedere si la termen, precum si pentru sistemul alternativ de tranzactionare, inclusiv pentru piata Rasdaq, in linie cu bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2009.

Totodata, Bursa va propune Guvernului un pachet de masuri pentru relansarea activitatii, dupa cum sustine noul director general, Anca Dumitru.

"Cred ca la Guvern trebuie sa mergem cu o solicitare de a fi listate mai multe companii si de a mari free-floatul procentajul care este listat la ora actuala. Poate ca acum ar fi un moment bun, pentru ca activitate multa de tranzactionare nu este si poate ar trebui sa ne intoarcem la reasezarea unor reguli, la conturile globale, la short-sell, la imprumuturile de actiuni" a declarat directorul general al BVB, Anca Dumitru.

NewsIn