Unii directorii demisi de Berceanu au fost reconfirmati in functii pe salarii mai mici

Data publicarii: 27-01-2009 | Economie

Unii directorii demisi in decembrie 2008 de ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, au fost reconfirmati in functii dar pe salarii de circa 4.800 lei, au declarat surse din cadrul ministerului.

Trei dintre cei 24 de directori demisi de Berceanu, respectiv directorul aeroportului Otopeni, Gabriel Tara, directorul aeroportului Baneasa, Stefan Mladin, si cel de la Timisoara, Iulian Daniel Idolu,  au fost reconfirmati in functii pe salariile conform noilor reglementari.

Surse din minister sustin ca pentru cei trei directori ai aeroportului ministrul transporturilor si infrastructurii a facut o evaluare a realizarilor acestora cat au fost in functii si a decis sa ii mentina in functii pe directorii aeroporturilor Baneasa si Otopeni cu salariul de 4.800 lei, iar cel de la aeroportul Timisoara cu salariul de 3.500 lei fara sporuri.

Pana la sfarsitul acestei saptamani, Consiliul de Administratie din cadrul  MTI se va intruni si ,potrivit surselor citate, ar urma sa fie semnate contractele pentru cei trei directori reconfirmati.

Salariile celor 24 de directori pe care ministrul transporturilor Radu Berceanu a anuntat in decembrie ca ii elibereaza din functie totalizeaza 400.000 lei, cel mai mare salariu fiind incasat de directorul Romatsa Aleodor Francu, 37.000 de lei.

"Cand am vazut situatia salariilor conducerii operatorilor economici de sub autoritatea Ministerului Transporturilor, m-am hotarat ca pe cei 24 de directori sa-i eliberez din functii pentru salariile fabuloase", declara Radu Berceanu la preluarea mandatului.

Berceanu a enumerat Compania Nationala CFR - 18.700 lei, Societatea Metrorex - 15.000 lei, Aeroportul Henri Coanda - 21.000 lei, Autoritatea Aeronautica Civila din Romania -19.600 lei, Registrul Auto Roman - 20.000 lei.

"Este putin cam mult si nesimtirea a ajuns prea departe. Pot spune ca Geica era mic copil. Nu poate fi posibil sa accept cand un ministru are peste 40 de milioane lei salariu si unii angajati mai mult decat acesta. Pentru cei depistati cu aceste salarii sunt realizate contracte de mandat si undeva pe acolo, in aceste contracte, scrie ca am dreptul sa inchei aceste constracte", a mai spus in decembrie Radu Berceanu.

Berceanu le recomanda atunci celor eliberati din functii sa se duca la companii private fiindca acolo isi pot permite sa aiba orice salariu vor, si nu intru-un minister finantat de la bugetul de stat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: