Ampera, surpriza electrica a Opel de la Salonul Auto de la Geneva

Data publicarii: 28-01-2009 | Auto

Opel a anuntat ca revolutionarul sau autovehicul electric cu autonomie extinsa se numeste Ampera. Modelul Opel Ampera cu patru locuri si cinci usi va fi prezentat la editia din 2009 a Salonului Auto de la Geneva (5-15 martie).

"Cu modelul Ampera, Opel va fi primul producator european care va scoate pe piata un autovehicul capabil de functionare electrica non-stop pentru cateva sute de kilometri", a declarat Alain Visser, director de marketing al GM Europe.

Tehnologia revolutionara de propulsie electrica a GM, ce poarta denumirea de Voltec, functioneaza diferit fata de alte sisteme de propulsie avansate. In cazul calatoriilor scurte, de pana la 60 km, Ampera ruleaza utilizand numai curentul electric de 230 V furnizat de bateria litiu-ion. Pentru distante mai mari, autovehiculul continua sa functioneze cu ajutorul curentului electric generat de un mic motor cu combustie interna.

Modelul Ampera se potriveste perfect pentru programul zilnic de conducere al majoritatii clientilor europeni. De exemplu, distanta pe care o parcurg zilnic la volan aproximativ 80% dintre conducatorii germani este mai mica de 50 km.

Prototipul Opel Ampera

Informatii suplimentare privind modelul Opel Ampera vor fi dezvaluite pe 3 martie, la Salonul Auto de la Geneva.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: