Peste 1.000 de dolari pe ora, onorariul unui avocat specializat in falimente

Data publicarii: 29-01-2009 | Afaceri

Criza financiara globala nu are doar perdanti. In tabara castigatorilor sunt casele de avocatura, mai ales cele specializate pe intocmirea dosarului de declarare a falimentului pentru companiile aflate in dificultate financiara, scrie Bloomberg.

Astfel, avocatii de la Kirkland & Ellis LLP au un onorariu de peste 1.100 dolari pe ora, clientii dorind o consiliere cat mai competenta, astfel incat conditiile de declarare a falimentului sa fie cat mai avantajoase pentru ei.

Kirkland a cerut companiei Tronox un onorariu de 18,50 dolari pe minut, record absolut pana in prezent pe piata consilierii juridice. Alte doua case importante din SUA, Austin LLP si Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP, au solicitat sume mai mari de 1.000 dolari pe ora in ultimele luni, pe fondul inmultitii cazurilor de faliment.

"Pe masura ce situatia economica se inrautateste, avocatii umfla preturile onorariilor. Se pare ca fiecare luna aduce un nou record de pret. Pana acum, din cate stiu, recordul este de 1.100 dolari pe ora", spune Lynn LoPucki, profesor de drept la University of California.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: