Ministerul IMM-urilor a aprobat 178 dosare pentru accesarea de fonduri europene de 30 milioane euro

Data publicarii: 29-01-2009 | Economie

Ministerul IMM-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri (MIMMCMA) a aprobat, recent, 178 de proiecte depuse de IMM-uri pentru accesarea de fonduri europene in valoare de 30 milioane de euro, a declarat, joi, secretarul de stat in MIMMCMA, Maria Parcalabescu.

"Ieri (n.red. miercuri 28 ianuarie) am aprobat 178 de proiecte in valoare de 30 milioane euro dintr-o linie de fonduri de 64 de milioane de euro. Intentia noastra este ca pana la sfarsitul lunii februarie sa incheiem aceasta linie de fonduri", a spus Maria Parcalabescu.

Secretarul de stat in MIMMCMA a precizat ca mai exista o linie de fonduri europene pentru proiecte mari in valoare totala de 31 milioane euro. Aceasta a adaugat ca fondurile din aceasta linie vor fi accesate de aproximativ 20 de IMM-uri.

"Au fost 700 de dosare depuse din care, la inceput au fost respinse 100 de dosare, iar din cele 600 ramase estimam ca vor intra la o analiza finala aproximativ 200 de dosare. Din aceste 200, 20 vor fi declarate castigatoare", a mai spus Parcalabescu.

De asemenea, aceasta a mai precizat ca daca in privinta celor doua linii de fonduri, mai sus amintite, inscrierile au fost sistate, IMM-urile mai pot depune totusi proiecte in acest an pentru investitii de pana la 250.000 de euro.

Secretarul de stat a precizat ca guvernul intentioneaza sa aprobe o ordonanta pentru prefinantarea proiectelor de investitii. Tot in luna februarie, Ministerul IMM-urilor va semna un acord cu fondul de garantare care va oferi swcrisori de garantie bancilor pentru creditarea proiectelor intreprinderilor mici si mijlocii. De asemenea, acestea vor fi contragarantate si de EximBank.

Vicepresedintele EximBank, Tudor Bohalteanu a spus ca banca pe care o reprezinta, in momentul de fata, poate garanta pana la 2.000 de miliarde lei. "Bani avem suficienti fara niciun efort din partea bugetului", a spus vicepresedintele EximBank.

In privinta sprijinirii activitatii de export, secretarul de stat, Maria Parcalabescu, a precizat ca in perioada 16-26 februarie vor fi mai multe intrevederi cu reprezentantii ai ministerului si cu cei 130 de reprezentanti ai ministerului in ambasadele si consulatele Romaniei pentru a impulsiona relatiile economice, in special cu tarile emergente (Rusia, China, tarile din America de Sud,etc).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: