ING: Deficitul de protectie a romanilor s-a dublat in ultimii doi ani, la 97 miliarde euro

Data publicarii: 29-01-2009 | Finante-Banci

Deficitul de protectie din Romania, care reprezinta diferenta intre veniturile disponibile intr-o familie si nevoile acesteia, a ajuns la 388,5 miliarde lei (97,1 miliarde euro), fata de 43 miliarde euro in 2006, potrivit datelor ING Asigurari de Viata.

Ultimele date au fst calcuate pentru noiembrie 2008. ING a calculat deficitul de protectie ca diferenta intre resursele financiare necesare si cele care sunt disponibile la un moment dat pentru a mentine standardul de viata al unei familii in cazul decesului persoanei cu venitul cel mai mare din familie.

"In medie, un roman ar trebui s-si asigure cel putin 50.000 de lei pentru a-si proteja financiar familia in urmatorii cinci ani, in cazul decesului persoanei care aducea cel mai mare venit. Este cu atat mai important, in perioade de criza, ca oamenii sa incheie o asigurare de viata pentru a-i pune la adapost pe cei dragi", a declarat joi directorul general al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.

Ea a explicat ca prima lunara pentru o polita de deces, cu valoare asigurata de 50.000 lei, prima este de circa 20 lei.

"Nevoia de protectie in Romania este foarte mare, avand in vedere imbatranirea populatiei si gradul de indatorare in crestere. Pe langa economisire sau investitii, trebuie luata in calcul si protectia financiara", a adaugat Coman.

Seful ING Asigurari de Viata a estimat ca piata de asigurari de viata va creste cu 7-10% in acest an.

In 2007, piata de asigurari de viata a crescut cu 26,5%, pana la 1,44 miliarde lei (431,5 milioane de euro), iar in primele noua luni din 2008 avansul a fost de 26,8%, pana la 1,31 miliarde de lei. Asigurarile de viata au o pondere de circa 20% in piata asigurarilor.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: