OTV a depasit TVR 1 si Prima TV in ianuarie

Data publicarii: 02-02-2009 | Media

Televiziunea tabloid a lui Dan Diaconescu, OTV, a inregistrat, in luna ianuarie 2009, o crestere de audienta de 0,4% fata de luna precedenta, ajungand la un rating mediu pe publicul urban de 1%, potrivit datelor GfK Romania.

OTV s-a clasat, astfel, pe locul sase in clasamentul general al celor mai vizionate posturi TV din mediul urban, depasind cu doar cateva mii de telespectatori televiziunile Prima TV si TVR 1, clasate, in ianuarie, pe locurile sapte, respectiv opt.

Televiziunea Pro TV, situata, invariabil, pe primul loc atunci cand vine vorba despre audientele pe urban, a inregistrat, in ianuarie, o crestere de audienta de 0,3%, ajungand la un rating mediu de 3,5%. Antena 1 a ramas pe acelasi loc doi din luna precedenta, mentinandu-si constanta si audienta medie pe publicul urban, de 2,5%.

O alta crestere de audienta importanta, in ianuarie, a fost inregistrata de postul de stiri Realitatea TV, care si-a pastrat, in prima luna din an, locul trei, castigat in decembrie, dar a crescut de la 1,5% la 1,6%, rating mediu pe urban. "Realitatea TV a devenit principala platforma de dezbatere publica nationala si principalul reper al publicului, in cazul unui eveniment. Realitatea TV se adapteaza cel mai bine la temele fierbinti ale momentului si propune agenda publica, aceasta este explicatia pozitiei noastre", a spus Catalin Popa, director executiv si director de stiri Realitatea TV.

Si Kanal D, televiziunea trustului turcesc Dogan, a inregistrat cresteri, in prima luna a acestui an, aceasta situandu-se pe locul patru in clasamentul pe publicul urban, cu o medie de 1,2%, fata de 1,1% in decembrie 2008. Potrivit reprezentantilor Kanal D, cele mai urmarite programe ale postului au fost, in luna ianuarie, "Fata lui tata", "Nora pentru mama", "La sueta cu Bahmu", serialul "Anii pierduti" si serialele "1001 de nopti", "Inainte de sfarsit" si "Asi. Impotriva destinului". De asemenea, in ianuarie, posturile Antena 3, National TV si TVR 2 s-au mentinut la audientele din decembrie, respectiv 0,9%, 0,6% si 0,5%, si s-au clasat pe locurile noua, zece si unsprezece. Pe nisa posturilor pentru copii, Cartoon Network a crescut, in prima luna din 2009, cu 0,1%, pana la 0,4%, iar Jetix a scazut cu 0,1%, ajungand tot la 0,4%, in timp ce MiniMax a ramas la audienta din decembrie, de 0,3%. Consumul total de televiziune a crescut in ianuarie, fata de decembrie, cu 0,8%, de la 19,3% la 20,1%.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: