500 de dolari, pierderile zilnice ale proprietarilor de masini de lux

Data publicarii: 04-02-2009 | Auto

Adevaratul cost al unei masini de lux nu consta doar in pretul de achizitie, ci si in cheltuielile de intretinere sau de service, cu mult mai mari decat ale unei masini obisnuite. Pe langa aceasta, un alt punct slab al automobilelor premium este deprecierea rapida a valorii initiale.

Potrivit unui studiu al Parker, principalul dealer de masini de lux din Marea Britanie, un Maybach 62S cu un pret de 183.000 dolari, pierde zilnic cate 500 de dolari din valoare. Astfel, dupa un an de zile ajunge sa coste cu 40% mai putin decat pretul de achizitie.

Maybach 62 S

Daca exprimam deprecierea in dolari, Maybach este in fruntea listei. Insa, exprimat procentual, primul loc este ocupat de BMW Seria 7 care, dupa un an, poate fi cumparata cu doar 49% din valoarea initiala. Situatia este asemanatoare si in cazul Mercedes-Benz S600, care ramane cu 53% din valoare.

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe

La polul opus se afla Rolls Royce Phantom Saloon. Dupa un an de folosinta, proprietarii pot sa o vanda cu 76% din pretul original, de altfel, unul pe masura brandului: 425.000 dolari.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: