Banca Romaneasca isi va informa clientii privind modificarea unor clauze in contractele de credit

Data publicarii: 05-02-2009 | Finante-Banci

Banca Romaneasca incepe in februarie o campanie de informare a clientilor privind modificarea de clauze din contractele de credit, precum definirea mai clara a dobanzii variabile si introducerea unor termene exacte la care aceasta se poate modifica sau stabilirea limitelor pentru dobanda de baza.

"Prin introducerea noilor modificari in contractele de credit, clientul are  posibilitatea de a avea un control permanent asupra creditului", a declarat Lakis Couninis, director retail si retea in cadrul Bancii Romanesti, citat intr-un comunicat de presa al bancii.

Astfel, o parte din clientii bancii vor fi notificati, in scris, in vederea incheierii unui act aditional la contractul de credit, prin care imprumutatul va avea urmatoarele beneficii: banca va fi obligata sa notifice clientul la fiecare modificare de dobanda, ceea ce inseamna ca acesta va fi permanent la curent cu privire la suma lunara de plata, definirea mai clara a dobanzii variabile si introducerea unor termene exacte la care dobanda variabila se poate modifica si stabilirea unor limite maxime pentru dobanda de baza, limite pe care banca nu le va putea depasi.

De asemenea, banca va explica mai clar in contractul de credit modalitatea perceperii comisioanelor de administrare lunara a conturilor respective, pentru a prezenta clientului costurile reale aferente.

Semnarea actului aditional nu implica, in nici un fel, modificari ale costului creditului si nici alte eforturi suplimentare din partea clientilor, care vor primi acasa notificarea, impreuna cu actul aditional ce va trebui semnat si depus apoi la cea mai apropiata casuta postala sau la orice unitate Banca Romaneasca. 

Cu un capital social de peste 200 milioane euro si o retea nationala formata din 150 de sucursale, Banca Romaneasca este prezenta de 16 ani de activitate pe piata bancara din Romania. 

In octombrie 2003, National Bank of Greece (NBG) a cumparat pachetul majoritar la Banca Romaneasca, detinand in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 10,21% din capitalul social al bancii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: