ANC va lansa un portal web pentru compararea ofertelor operatorilor de telecomunicatii

Data publicarii: 05-02-2009 | Economie

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC) va lansa la sfarsitul lui 2008 sau inceputul anului viitor un portal care va compara ofertele operatorilor si conditiile de utilizare a serviciilor de telefonie fixa, mobila si internet in banda larga, a anuntat joi, presedintele ANC, Liviu Nistoran.

"Acest portal va fi lansat la sfarsitul acestui an sau inceputul anului viitor. Bugetul pe care l-am estimat pentru acest proiect, dupa consultarile avute cu reprezentanti ai Autoritatii pentru Comunicatii din Norvegia, este de aproximativ 200.000 de euro", a spus presedintele ANC.

Acesta a mai spus ca initiatiav Autoritatii Nationale pentru Comunicatii a fost inspirata din portaluri asemanatoare precum cele din Irlanda sau Norvegia. De asemenea, reprezentanti Autoritatii se asteapta ca, in urma lansarii acestui portal, preturile finale pentru utilizatori sa scada, iar gradul de concurenta de pe piata sa se intesifice.

Liviu Nistoran a adugat ca, dupa intalnirile avute cu reprezentantii operatorilor, s-a decis ca acest portal sa prezinte si o comparatie calitativa nu numai una comparativa.

"Initial, operatorii au considerat ca un asemenea portal nu este oportun sau ca nu s-a demonstrat pe baza unor studii sociologice ca exista o astfel de cerere din partea consumatorilor pe aceasta tema. Acestia au amendat si faptul ca portalul va prezenta o comparatie cantitativa bazata numai pe preturi", a mai spus Liviu Nistoran.

El a adaugat ca operatorii vor avea acces pe acest portal pentru a-si posta ofertele.   

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii este institutia care stabileste regulile pentru piata de comunicatii din Romania si vegheaza la respectarea acestora.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: