Peste 3.000 de masini abandonate in aeroportul din Dubai de expatii cu datorii

Data publicarii: 06-02-2009 | Diverse

Pentru muncitorii straini din Dubai simbolul cel mai evident al prosperitatii lor era masinile luxoase pe care putini si le puteau permite in tarile de origine. Acum, luati prin surpindere de criza, prefera sa fuga acasa decat sa riste cativa ani de puscarie in Emiratele Arabe Unite pentru neplata creditelor la banca.

Astfel se explica numarul tot mai mare de masini abandonate in parcarea aeroportului din Dubai. Dupa ultimele evidente ale politiei, aproximativ 3.000 de masini au fost ridicate in doar cateva luni, majoritatea SUV-uri, cu cheile lasate in contact.

In unele au fost gasite cardurile de credit golite pana la limita maxima si, in cateva, scrisori de iertare pentru pagubele lasate in urma. "In fiecare zi gasim cateva astfel de masini. Craciunul a fost apogeul, cu 20 de masini abandonate intr-o singura zi", spune un oficial al aeroportului.

"Sunt foarte multi oameni care traiesc pe picior mare, insa duc o viata pe care nu si-o pot permite", spune un director de banca. Sub Sharia, legea islamica dupa care se ghideaza bancile, pedepsele sunt extrem de severe pentru datornici. Chiar neplata unor sume mici este pedespista cu puscaria.

George Trifu