Prezentatorul Top Gear Jeremy Clarkson: Gordon Brown este un scotian idiot chior

Data publicarii: 07-02-2009 | Diverse

Politicienii scotieni au cerut insistent postului BBC sa-i interzica vedetei Top Gear Jeremy Clarkson sa mai apara pe micul ecran dupa ce acesta l-a numit pe premierul britanic Gordon Brown "scotian idiot chior" (one-eyed Scottish idiot). Clarkson a facut aceasta remarca in Australia, in timpul emisiunii "Top Gear Live", o versiune de scena a show-ului britanic. Prezentatorul BBC l-a mai acuzat pe Brown ca "spune mereu ca totul este in regula" in ceea ce priveste criza financiara, in contradictie cu declaratiile celorlati lideri mondiali.

Lordul Foulkes, fost ministru scotian al muncii, s-a declarat "scandalizat" remarcile prezentatorului, adaugand ca "ar trebui facut ceva in privinta lui Clarkson". "L-a insultat pe Brown de trei ori: l-a acuzat ca este mincinos, s-a legat de un handicap fizic si de nationalitatea sa", a adaugat Lordul Foulkes.

 Clarkson, prezent in Australia la o conferinta de presa pentru a-si promova emisiunea, l-a comparat pe Brown cu premierul Australian, Kevin Rudd, dupa ce acesta din urma tocmai facuse o serie de declaratii despre criza financiara global. "E pentru prima data cand vad un lider mondial (Rudd - n.r.) care admite ca situatia e de rahat. Intr-adevar, parea terifiat. Saracul om vazuse datele financiare. Iar noi il avem pe acest scotian idiot chior care ne spune intr-una ca totul este in regula si ca el va salva lumea, iar noi cu totii stim ca este un mincinos", a spus Clarkson n fata jurnalistilor australieni.

Premierul britanic si-a pierdut vederea la unul dintre ochi intr-un accident petrecut in timpul unei partide de rugby, in perioada adolescentei.

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: