INSOMAR: O treime dintre romani se tem ca si-ar putea pierde slujba in 2009

Data publicarii: 10-02-2009 | Economie

Aproape o treime dintre romani sunt ingrijorati ca si-ar putea pierde locul de munca in acest an. Este doar una dintre concluziile unui sondaj, realizat de INSOMAR. Studiul reprezinta prima cercetare din Romania privind perceptia publica a efectelor crizei economice.

Potrivit sondajului, 74% dintre romani cred ca situatia de pe piata muncii, dar si cea din economie s-au inrautatit fata de anul trecut. Totusi, majoritatea celor intervievati au declarat ca nici situatia financiara a familiei lor si nici cea de la locul de munca nu s-au modificat in comparatie cu 2008.

34% dintre romani spun ca anul trecut au reusit sa economiseasca, insa numai 26% cred ca vor pune ceva deoparte in 2009.

Mai mult de o treime dintre cei chestionati cred ca cea mai sigura metoda de economisire o reprezinta depozitele in banci, insa 27,7% dintre romani mizeaza inca pe metoda traditionala a pastrarii banilor la saltea.

Acelasi sondaj mai arata faptul ca 38% dintre romani sunt putin ingrijorati ca si-ar putea pierde locul de munca in acest an, in timp ce 25% sunt destul de ingrijorati.

In acest context, mai mult de jumatate dintre cei intervievati se asteapta ca anul viitor situatia economica a tarii sa fie si mai rea decat anul acesta.

Mai mult, 25% din romanii aflati la munca in strainatate este probabil sa revina in tara.

Studiul INSOMAR a fost realizat in perioada 22-27 ianuarie, pe un esantion de 1.499 de persoane. Marja de eroare este de plus/ minus 2,8%.

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: