Unii operatori de taxi ieftinesc tarifele de calatorie cu 17%, in urma scaderii solicitarilor

Data publicarii: 10-02-2009 | Afaceri

Unii operatori de taxi din Bucuresti oprereaza incepand cu zilele acestea reduceri de tarife de 17%, in urma scaderii cu pana la 20 la suta a numarului solicitarilor, au declarat reprezentanti ai companiilor de taximetrie din Capitala.

"Incepand de mane (n.r.- miercuri, 11 februarie) vom reduce tariful calatoriei cu taxiul cu 17%, de la 1,94 la 1,65 de lei pe kilometru. Motivul ieftinirii este diminuarea cu 18 - 20% a numarului solicitarilor, cauzata de criza financiara", a spus directorul adjunct al companiei de profil, Meridian, Marian Mares.

La randul sau, operatorul Taxi 2000 a operat, incepand de astazi, reduceri de tarif tot de 17%. "Am ieftinit calatoria cu taxiul de la 1,99 la 1,69", a precizat proprietarul companiei Taxi 2000, Rober Meghesi.

Potrivit acestuia, reducerea de pret a calatoriei cu taxiul a fost determinata de reducerea numarului clientilor, majorarea pretului carburantilor, dar si de concurenta neloiala.

Meghesi mai spune ca un numar de 5.700 de taximetre din Capitala practica preturi de dumping si functioneaza fara autorizatie.

Mai multi operatori de taxi au declarat, inca de la sfarsitul anului trecut ca urmeaza sa scada preturile calatoriilor cu pana la 20%, incepand din luna ianuarie 2009, pe fondul ieftinirii carburantilor.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: