In viitorul apropiat, programele tv ar putea fi urmarite in lentilele de contact

Data publicarii: 11-02-2009 | IT&C

In aproximativ zece ani, programele de televiziune ar putea fi urmarite prin intermediul lentilelor de contact, anunta telegraph.co.uk. Potrivit lui Ian Pearson, consilierul celor mai importante companii din domeniul noilor tehnologii, dispozitivul va utiliza caldura corpului uman ca sursa de energie, in timp ce canalele de televiziune ar putea fi selectate prin comanda vocala.

O alta invetie a viitorului ar putea fi "Vederea emotionala". Sentimentele personajului ar putea fi analizate prin intermediul unui "tatuaj" digital care va crea un impuls. Acest impuls il va face pe privitor sa aiba aceleasi trairi ca personajul.

In acest fel, fanii James Bond ar putea simti emotia unei urmariri cu masina, iar impatimitii sporturilor ar putea simti emotia unui meci de fotbal, de a alerga alaturi de jucator sau de a se certa cu arbitrul.

Miriam Rayman,reprezentanta a firmei de consultanta Future Laboratory este de parere ca tehnologia necesara punerii in practica a acestor idei exista deja. "Noile tehnologii sunt tot mai mici, iar cercetatorii cauta o cale de a le adapta corpului uman", a spus cercetatorul britanic.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: