Google va masura consumul de energie din casa

Data publicarii: 11-02-2009 | IT&C

Noul PowerMeter de la Google va ajuta gospodariile sa reduca cantitatea de electricitate consumata prin monitorizarea folosirii ei zilnice.

Software-ul Google PowerMeter va analiza informatiile legate de consumul de energie, capturate de instrumente speciale, si le va traduce astfel incat sa poata fie intelese de toti oamenii, pentru a-i ajuta sa vada cum ar putea sa reduca consumul.

Utilizatorii vor putea monitoriza PowerMeter prin computerele lor si alte dispozitive web folosind un widget special amplasat in paginilor lor iGoogle.

Google PowerMeter se afla momentan in dezvoltare si este testat chiar de membrii echipei Google, inainte de a fi lansat pentru publicul larg. Softul are nevoie de acces la un masurator de energie mai avansat, cunoscut drept "smart meter", care este capabil de a da informatii detaliate despre consumul de electricitate.


Google Power Meter

In prezent sunt aproximativ 40 de milioane de smart meters in lume, desi companiile de energie planuiesc sa instaleze inca 100 de milioane in urmatorii ani, potrivit Google.

Ed Lu a declarat ca misiunea Google e de a organiza informatiile din lume si de a le face accesibile si folositoare pentru toti oamenii.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: