Forbes: Will Smith este cel mai profitabil actor de la Hollywood

Data publicarii: 12-02-2009 | Media

Will Smith a fost desemnat cel mai profitabil actor de la Hollywood, potrivit unui sondaj realizat de revista "Forbes", starul fiind urmat in top de Johnny Depp, Leonardo DiCaprio si celebrul cuplu Angelina Jolie - Brad Pitt, transmite Reuters.

Sondajul, realizat in randul profesionistilor industriei cinematografice hollywoodiene, l-a plasat pe Will Smith pe primul loc, cu punctaj maxim - 10 -, urmatorii clasati, Johnny Depp, Leonardo DiCaprio si cuplul Angelina Jolie - Brad Pitt, obtinand punctajul 9,89. John Burman, director de proiecte speciale pentru Forbes Media, a spus ca Smith, care a devenit celebru in anii '90, cu rolul din serialul de televiziune "Printul din Bel Air", poate juca in orice tip de film.

"Poate sa treaca de la filme pop la un «Ali», «Sapte suflete/Seven Pounds» si «In cautarea fericirii/The Pursuit of Happyness», el e capabil sa joace (personaje, n.r.) din toate mediile si cred ca oamenilor le place sa il vada pe ecran", a declarat Burman.
Pentru a realiza primul top "Star Currency", care masoara profitabilitatea starurilor de la Hollywood, reprezentantii "Forbes" au intervievat peste 150 de profesionisti din industria cinema-tografiei, printre care s-au numarat producatori si regizori.

Printre criteriile luate in considerare pentru realizarea topului s-au numarat capacitatea actorilor de a atrage investitii in proiect, succesul de box-office sau succesul in randul diferitelor tipuri de public.

Cel mai recent film al lui Smith, "Sapte suflete/ Seven Pounds", a fost lansat pe 19 decembrie in SUA si a avut incasari de peste 141,6 milioane de dolari la nivel mondial.
Marea majoritate a actorilor prezenti in topul "Forbes" au peste 35 de ani, printre acestia rega-sindu-se si Clint Eastwood, in varsta de 78 de ani, plasat pe pozitia a 20-a.
Printre actorii sub 30 de ani care se regasesc in clasament se numara Shia LaBeouf, pe locul 33, urmat de Keira Knightley, pe 42.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: