Spania a intrat in recesiune, dupa cea mai mare scadere a PIB-ului din ultimii 15 ani

Data publicarii: 12-02-2009 | International

Economia Spaniei s-a comprimat cu 1% in al patrulea trimestru din 2008 si a intrat in cea mai adanca recesiune din 1993, dand tonul unei serii de rezultate negative, prevazute pentru tarile europene, relateaza Reuters.

Spania este prima economie majora din Uniunea Europeana (UE) care a publicat produsul intern brut (PIB) din al patrulea trimestru, iar comprimarea a fost cu putin sub estimarile analistilor, ce prevedeau o scadere a PIB-ului cu 1,1%, potrivit institutului national de statistica din Spania.

Acesta a fost cel mai mare declin inregistrat din primul trimestru din 1993, si a urmat unei comprimari de 0,3% in al treilea trimestru, aducand economia Spaniei in recesiune, alaturi de cea a Germaniei, a Italiei si a Marii Britanii.

Cresterea economica de la an la an s-a comprimat cu 0,7%, in contextul in care analistii estimau un declin de 0,8%, marcand cel mai slab rezultat din al doilea trimestru al anului 1993.

Economia Spaniei a crescut cu numai 1,2% in 2008, asa cum indicau estimarile guvernului, marcand cel mai mic nivel de la ultima recesiune, din 1993.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: