Cum sa profiti de criza daca ai bani. Sugestii pentru cheltuieli cu rezultate profitabile

Data publicarii: 16-02-2009 | Afaceri

Nu sunt multe persoane norocoase care sa fi ajuns pana in acest punct al crizei fara a fi fost afectate pe plan financiar. Daca totusi criza v-a prins cu bani pusi deoparte, poate ca a venit momentul sa profitati si sa va rotunjiti conturile.

O buna solutie si una dintre cele mai evidente, este investitia in firmele de recuperari creante. Intr-o perioada in care majoritatea romanilor au probleme cu achitarea facturilor sau a ratelor, investitia intr-o astfel de firma se poate dovedi profitabila.

O investitie sigura ar fi intr-o firma de creante cu renume, care nu va avea probleme financiare prea curand. Daca totusi va place riscul, puteti investi intr-o firma mai mica, care va accepta mult mai usor ajutor financiar pentru dezvoltare. Pentru cei cu adevarat curajosi si cu posibilitati financiare, infiintarea unei firme de recuperari creante s-ar putea dovedi a fi cea mai buna solutie.

O alta idee de afacere profitabila in perioada crizei este investitia in companii care vand produse ieftine. Infiintarea unui site prin care sa vindeti diverse produse la preturi mici s-ar putea dovedi o idee care sa va ajute atat in perioada crizei, cat si dupa trecerea ei. De la imbracaminte si incaltaminte si pana la electronice, produsele vandute prin Internet au avut succesul asigurat.

Acest tip de afacere a prosperat atat inaintea crizei, dar a continuat sa creasca simtitor si in ultima vreme. Lipsa unor costuri importante (salarii, chirie pentru sediu si utilitati, etc.) fac din acest tip de afacere o idee de viitor. 

Nu in ultimul rand, pentru cei care nu au probleme sa astepte pentru a vedea roadele investitiilor lor, domeniul imobiliar ar putea fi o buna idee. Preturile la apartamente au scazut foarte mult in aceasta perioada, iar casele din zonele limitrofe Capitalei se dau chiar si la jumatate din pretul de acum un an.

Din pacate, nu se poate sti cand domeniul imobiliar isi va reveni sau cat de mare va fi profitul generat de aceste investitii. Avantajul este ca, odata cu trecerea de criza economica, preturile caselor vor creste, odata ce romanii isi vor permite iar astfel de investitii. In plus, cresterea puterii leului va duce la obtinerea unui profit mai mare decat simpla diferenta dintre pretul de cumparare si cel de vanzare.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: