Jaf bancar de amploare: noua milioane de dolari scosi in 30 de minute din ATM-uri

Data publicarii: 16-02-2009 | Finante-Banci

Noua milioane de dolari castigati in doar 30 de minute este o performanta pana si pentru cei mai mari brokeri de pe Wall Street. Cu informatiile furate de pe doar 100 carduri, o grupare de hackeri a reusit sa scoata aceasta suma in doar o jumatate de ora, potrivit unui raport publicat recent de FBI.

"Furturi de bani folosind ATM-urile bancii am mai vazut pana acum in nenumarate randuri. Insa niciodata la aceasta scara si cu o asemenea coordonare", spune Ross Rice, agentul FBI imputernicit sa cerceteze acest caz.

Furtul s-a petrecut in octombrie anul trecut, insa oficialii au facut public dosarul abia in urma cu cateva zile. Conform raportului, un grup de hackeri a spart computerele diviziei RBS WorldPay si a furat datele cardurilor pe care o serie de mari companii livrau salariile angajatilor.

Odata obtinute aceste date, hackerii, impreuna cu alti complici din mai multe locatii din lume, au orchestrat retragerea de bani simultana. "Peste 130 de ATM-uri din 49 orase din intreaga lume au fost accesate intr-un interval de 30 de minute, suma totala retrasa fiind de 9 milioane de dolari", se arata in raport.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: