Un sfert dintre tineri vor o asigurare de viata dupa casatorie

Data publicarii: 16-02-2009 | Finante-Banci

Aproximativ 48,46% dintre persoanele casatorite detin o asigurare de viata, fata de 25,7% dintre persoanele necasatorite.

Aproximativ 22,80% dintre tineri doresc sa incheie o asigurare de viata dupa casatorie pe motiv ca "protectia familiei este foarte importanta", arata rezultatele studiului desfasurat de Aviva Grup Romania saptamana trecuta in randul romanilor. De asemenea, in jur de 29,50% dintre tineri sustin ca achizitionarea unei polite de viata dupa casatorie depinde de situatia economica din acel moment, 15,90% nu doresc o astfel de asigurare, 15,70% nu stiu ce vor face dupa casatorie, iar 16,10% au alte prioritati. "Pentru cei mai multi dintre romani, preocuparea fata de familie echivaleaza cu siguranta financiara si cu protectia veniturilor acesteia", spune Shah Rouf, CEO Aviva Romania.
 
Studiul Aviva mai releva faptul ca 48,46% dintre persoanele casatorite detin o asigurare de viata, 16,54% nu au, dar intentioneaza sa achizitioneze o astfel de asigurare in viitorul apropiat, 3,81% vor sa faca in momentul in care vor avea un copil, iar 31,19% nu se gandesc la asigurarea de viata.

Rezultatele studiului se refera la orice tip de asigurare de viata, inclusiv asigurarile pentru credite. In ceea ce priveste persoanele necasatorite, studiul Aviva releva faptul ca 25,7% dintre tineri considera protectia si siguranta financiara elemente importante si au deja au o asigurare de viata.
 
79,6% dintre romani cred in institutia familiei (casatoria), asa cum au mostenit-o de la parinti si bunici, in timp ce doar 7,8% considera ca ideea casatoriei este una demodata. De asemenea, 5,3% cred ca oamenii ar trebui sa se casatoreasca doar daca doresc sa aiba un copil.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: