Silviu Prigoana: Un apartament cu doua camere va ajunge 15.000 - 20.000 de euro

Data publicarii: 17-02-2009 | Diverse

"Pretul corect al unui apartament vechi de doua camere este de 20.000 de euro, in timp ce o locuinta intr-un complex rezidential nou ar trebui sa se vanda cu maximum 40.000 euro", a afirmat Silviu Prigoana, intr-un interviu acordat Bloombiz.

100.000 de apartamente asteapta, acum, sa fie cumparate. Cu toate acestea, omul de afaceri spune ca Romania nu simte inca efectele crizei. Potrivit lui Prigoana, problemele economice vor incepe in vara acestui an si vor dura 25 de ani.

Prigoana e de parere ca speculatorii si afaceristii au disparut, deja, din peisajul autohton.

Nu vor exista supravietuitori, poate doar "companiile care vor repara pantofi, vor coase pantalonii rupti si vor da "papa ieftin", plus companiile de transport in comun subventionate de primarii", a declarat omul de afaceri. Motivul: lipsa traditiei de business, mai ales ca Romania nu a mai trecut pana acum printr-o astfel de criza. Daca vor exista falimente bancare, Prigoane crede ca statul va nationaliza institutiile "la modul simpatic".

Criza ii afecteaza pe mai-marii de pe piata imobiliara, precum "domnului Negoita, care are 1.600 de apartamente goale".

In curand, "vom plati intre 15.000 si 20.000 de euro pentru doua camere. Acesta este pretul normal, un apartament de 50 de ani nu poate sa coste mai mult. Unul nou ar trebui sa fie pana in 40.000, cu bucatarie inclusa si o masina, bonus", spune Prigoana.

Potrivit omului de afaceri, vinovat de aceasta situatie de la nivel mondial a fost administratia Clinton, care a relaxat la maxim sistemul de creditare pentru ca fiecare american sa poata avea o casa. Administratia Bush nu a gasit o solutie de a sustine bugetul, iar Obama ii va urma exemplul, asistand la problemele care acapareaza economia.

Silviu Prigoana spune ca vom mai vedea apartamente de 150.000-200.000 de euro poate peste un sfert de secol.

"Preturile corecte sunt 6.000 euro, o garsoniera si 15.000 euro, un apartament cu doua camere,

discutand de o casa fabricata acum 50 de ani din beton, fara structuri care sa protejeze termic cladirea, fara instalatii noi, ajungand la 35.000 - 40.000, un apartament nou", a declarat omul de afaceri pentru Bloonbiz.

Antena3