CCIR continua campania de pregatire a comunitatii de afaceri din Romania pentru integrarea in UE

Data publicarii: 28-07-2006
Euro Info Centre – centru de informare, asistenta, consultanta si documentare pe probleme europene de interes pentru intreprinderile romanesti si din Uniunea Europeana, coordonat de Comisia Europeana – din cadrul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si Ministerul Integrarii Europene (MIE) au organizat, la sediul CCIR, o noua manifestare din cadrul Campaniei de pregatire a comunitatii de afaceri din Romania pentru integrarea in Uniunea Europeana,se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Subiectul dezbatut cu acest prilej a fost „Impozitarea”.

„Dupa incheierea negocierilor de aderare la UE, la sfarsitul anului 2004, era evident ca firmele romanesti nu erau pregatite sa faca fata integrarii. De aceea, CCIR, impreuna cu MIE a pornit aceasta campanie de informare a mediului de afaceri. Tema de astazi este de mare actualitate pentru intreprinderile mici si mijlocii in contextul recentelor schimbari din sistemul fiscal national, iar specialistii de marca prezenti in sala din partea institutiilor specializate in domeniu va stau la dispozitie pentru clarificari”, a precizat in cuvantul de deschidere a seminarului Adrian Mitu, secretar general adjunct al CCIR.

La reusita evenimentului au contribuit prin ample comunicari Anca Daniela Boagiu, ministrul Integrarii Europene, Leonard Orban, secretar de stat in cadrul MIE si Catalin Doica, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, precum si o serie intreaga de experti din institutiile de resort.

Cei peste 100 de oameni de afaceri au aflat din sursele cele mai competente care sunt implicatiile pe care le au angajamentele luate de Romania fata de Uniunea Europeana, ce facilitati pot fi acordate, care sunt perioadele de tranzitie obtinute si in ce domenii, avantajele noului cod fiscal pentru mediul de afaceri, noutatile legislative cu privire la impozitele directe si indirecte, adaptarea reglementarilor privind accizarea la cele europene, implicatiile fiscale ale integrarii asupra sistemului vamal romanesc, aspecte privind contributia Romaniei la bugetul UE, perspectivele politicii fiscale europene, cum pot fi ocolite obstacolele fiscale pe care le intampina IMM-urile.

Toti participantii au cazut de acord ca asemenea intalniri vor trebui continuate si dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana


CCIR actioneaza pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent si propice dezvoltarii sectorului privat, unei economii de piata reale, durabile si deschise spre exterior.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: