Functionarii bancari din City, de acord cu reducerea salariului pentru salvarea joburilor colegilor

Data publicarii: 18-02-2009 | HR/Cariere

52,2% dintre angajatii bancari britanici din City, principalul centru financiar al tarii, s-au aratat dispusi sa munceasca mai putine ore si, implicit, sa aiba un salariu mai mic, daca acest lucru duce la salvarea colegilor de la concediere, potrivit unui studiu al firmei de consultanta GRS.

Intr-un sondaj efectuat cu ajutorul a 2.000 de functionari din marile companii financiare londoneze, 1.044 au spus ca prefera sa munceasca si sa castige mai putin decat sa-si vada colegii in somaj, in timp ce 956 au refuzat total aceasta solutie.

Un procent mai mic s-a inregistrat in randul functionarilor din companiile de asigurari, doar 49,3% creditand acest plan, in timp ce, cei mai buni 'camarazi' s-au dovedit angajatii din institutiile de Taxe si Impozite, cu 56,6% raspunsuri afirmative. 

Cateva companii britanice au pus deja in aplicare un astfel de program, printre ele fiind firma de consultanta si studii de piata KPMG, postul national de radio si televiziune BBC si cotidianul de afaceri Financial Times.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: