La Targu Mures vor fi organizate simulari de jafuri la banci

Data publicarii: 18-02-2009 | Finante-Banci

Conducerea Politiei Mures a stabilit marti, impreuna cu directorii de banci, sa organizeze simulari de jafuri la banci, pentru a urmari modul de interventie si timpii de reactie, transmite NewsIn.

"Avand in vedere evenimentele care au avut loc in tara, prin care s-a adus atingere valorilor monetare manipulate si gestionate de catre unitatile financiar-bancare, atat la sediile acestora, cat si in afara lor, la ATM-uri, conducerea Politiei Mures a considerat oportuna realizarea unei intalniri cu reprezentantii acestor institutii", a declarat subcomisarul Livia Popa, purtatorul de cuvant al IPJ Mures.

In cadrul intalnirii, politistii au prezentat bancherilor note de caz ale evenimentelor inregistrate in ultima perioada in judetul Mures si nu numai, punctand cauzele care au favorizat producerea acestui tip de incident.

"Intalnirea a fost o buna ocazie pentru a reitera obligatiile care revin conducatorilor institutiilor financiar-bancare conform prevederilor Legii 333/2003 privind paza bunurilor, valorilor si protectiei persoanei si a H.G. 1010 privind metodologia de aplicare a acestei legi", a precizat Livia Popa.

Cei doi ofiteri specialisti in sisteme de paza din cadrul IPJ Mures - Serviciul Politiei de Ordine Publica, au prezentat aspecte concrete, plecand de la organizarea pazei obiectivelor si transportul valorilor monetare, la instalarea sistemelor electronice antiefractie si pana la conectarea acestora la un dispecerat de monitorizare apt sa asigure interventia operativa in caz de eveniment.

Astfel de intalniri vor fi organizate in judetul Mures la nivelul tuturor politiilor municipale si orasenesti cu reprezentantii locale ai unitatilor financiar-bancare, pentru a stabili masuri mai eficiente de securitate pentru unitatile financiar-bancare.

In urma cu doi ani, in Targu Mures a avut loc un jaf in plina strada, banii unei banci fiind furati dintr-o masina la intrarea in cladire. In plus, in ultima perioada, mai multe bancomatele unor banci din comune si orase mai mici au fost smulse de hoti. In niciunul dintre cazuri nu au existat camere de supraveghere.

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: