La Protectia Consumatorului Iasi nu sunt bani pentru telefoane, timbre si asigurari la masini

Data publicarii: 18-02-2009 | Diverse

Inspectoratul Regional pentru Protectia Consumatorului Iasi (IRPC) nu mai are bani sa achite factura la telefon, sa cumpere timbre sau asigurari auto obligatorii la masini, a sustinut, miercuri, seful institutiei, Valerian Salavastru.

Potrivit lui Salavastru, aceasta situatie se intalneste la nivelul tuturor inspectoratelor regionale din tara, deoarece Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) nu a alocat, sustine Salavastru, niciun leu in lunile ianuarie si februarie pentru cheltuieli curente.

"Inspectorii dau bip ca sa vorbeasca cu agentii economicii, merg cu maxi-taxi in judet pentru a face controale, operatorii de telefonie fixa si mobila ne-au avertizat ca ne suspenda abonamentele pentru neplata si nici macar pentru corespondenta cu petentii nu avem bani", a declarat, corespondentului NewsIn, inspector sef Valerian Salavastru, adaugand ca, in cursul anului trecut, in fiecare luna erau alocate circa 20.000 - 25.000 lei pentru astfel de cheltuieli la nivelul inspectoratului, care deserveste patru judete din nordul Moldovei.

Salavastru a mai spus ca a purtat o discutie telefonica cu presedintele ANPC, Bogdan Pandelica, iar acesta i-a promis ca vor fi alocati banii dupa ce se va studia situatia la nivelul inspectoratelor.

"Am primit de la inspectorii din Botosani o cerere pentru a deconta bani pe care ei i-au dat din propriul buzunar pentru a plati corespondenta cu petentii. In alt judet am fost informat ca s-a reusit plata unei polite RCA si s-a cerut, de asemenea, decontarea. Practic, la nivelul intregului inspectorat, contributiile mai mici sau mai mari ale inspectorilor sunt cele care inca sustin activitatea. Este o rusine ca o institutie a statului a ajuns astfel", a mentionat Salavastru.

"Eu am trimis deja la Comisia de abuzuri din Camera Deputatilor o reclamatie in care vorbesc despre situatia la nivelul inspectoratelor. De asemenea, l-am sesizat pe premierul Emil Boc si i-am cerut, intr-o scrisoare deschisa, demiterea domnului Pandelica. Mai mult, voi trimite astazi o scrisoare si comisarului european pentru protectia consumatorului", a sustinut seful IRPC Iasi.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: