Comisia Europeana este preocupata din cauza volatilitatii valutelor din Europa de Est

Data publicarii: 18-02-2009 | International

Comisia Europeana (CE) s-a aratat "preocupata" miercuri din cauza volatilitatii monedelor nationale din Europa de Est, dintre care unele s-au depreciat semnificativ in ultimele zile, ca urmare a crizei economice si a temerilor privind iesirile de capital, potrivit AFP.

"Volatilitatea excesiva a cursului de schimb este un subiect care ne preocupa", a declarat comisarul european pentru probleme economice si monetare Joaquin Almunia, cu ocazia unei conferinte de presa.

"Sunt preocupat, de asemenea, de posibilitatea ca anumite declaratii publice sa fi accelerat aceasta evolutie", a atras atentia, totodata, oficialul european, in contextul in care premierul polonez Donald Tusk declarase marti ca guvernul este gata sa intervina pe piata, pentru a apara zlotul, daca acesta va continua sa se deprecieze.

Marti, cursul monedelor nationale din mai multe tari est-europene, cum ar fi leul, forintul sau coroana ceheasca, a cunoscut turbulente accentuate, din cauza ingrijorarii cu privire la situatia bancilor din aceste tari si a trezoreriei acestora, in contextul crizei mondiale.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: