Justitia din SUA cere UBS sa dezvaluie identitatea a 52.000 de clienti americani ai bancii

Data publicarii: 20-02-2009 | International

Justitia din Statele Unite a cerut joi ca banca elvetiana UBS sa dezvaluie fiscului identitatea a circa 52.000 de clienti americani titulari de conturi secrete ilegale, reprezentand active de aproximativ 14,8 miliarde dolari, relateaza AFP.

Ministerul de justitie american a anuntat intr-un comunicat ca a depus plangere impotriva UBS, joi la Miami, pentru ca un judecator sa oblige banca elvetiana sa livreze aceste informatii.

Plangerea a survenit a doua zi dupa anuntarea unui acord intre UBS si autoritatile americane, potrivit caruia UBS acceptase sa plateasca 780 milioane dolari pentru a solutiona o afacere de evaziune fiscala si s-a angajat sa dezvaluie identitatea clientilor pe care i-a ajutat sa scape de fisc.

Ministrul elvetian al finantelor, Hans-Rudolf Merz, a declarat joi ca UBS va transmite informatii cu privire la 250 sau 300 de clienti americani ai bancii, dand asigurari ca "secretul bancar ramane intact".

UBS indicase in urma cu cateva luni ca a administrat in Elvetia 19.000 de conturi ale clientilor americani nedeclarate la fisc, al caror cuantum se ridica la 18 miliarde dolari, potrivit unui raport al Senatului american.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: