Barack Obama este mai iubit decat Hristos, iar China cumpara America

Data publicarii: 23-02-2009 | International

Barack Obama ocupa primul loc in clasamentul eroilor, realizat de compania "Harris Interactive" din SUA. Hristos ocupa locul al doilea. Pe locul al treilea este Martin Luther King, urmat de Ronald Reagan si George W. Bush. Abraham Lincoln este pe locul al saselea, iar Dumnezeu pe locul 11, dupa Maica Tereza. Din aceasta pozitie, Obama este gata sa salveze economia mondiala cu bani din China.

Cel putin aceasta este concluzia turneului asiatic efectuat de Hillary Clinton. Secretarul de stat american a afirmat ca Washingtonul si Beijingul pot scoate lumea din criza. Doamna Clinton a spus ca acest subiect este mai important pentru administratia americana decat incalcarea drepturilor omului. Ea a discutat cu Yang Jiechi, ministrul chinez de externe, despre Tibet, despre libertatea religioasa si de expresie.

China are cele mai mari rezerve valutare din lume, estimate la 2.000 de miliarde de dolari, si detine cele mai multe certificate emise de Trezoreria americana. "Apreciez increderea reinnoita a Chinei fata de certificatele de trezorerie americane. Avem toate motivele sa credem ca SUA si China isi vor reveni si, impreuna, vor ajuta la relansarea economiei mondiale", a spus Hillary Clinton dupa aceasta intalnire.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: