Generali Asigurari si-a majorat capitalul social, ajungand la 14 milioane de euro

Data publicarii: 29-07-2006
Actionarii Generali Asigurari, membra a grupului italian Generali, au aprobat decizia de majorare a capitalului de la 30 milioane lei (8,4 milioane euro) la 50 milioane lei (14 milioane euro), se arata intr-un comunicat de presa remis Banknews.ro. Societatea Comerciala Generali Asigurari a avut anul trecut, potrivit datelor CSA, o valoare a primelor brute subscrise pentru asigurari generale si de viata de 130 milioane lei. Societatea de asigurari s-a situat in 2005 pe locul 10 pe piata asigurarilor, cu o cota de piata de 2,96%.

CSA a notat in raportul pe anul 2005 ca pierderi semnificative au fost inregistrate de societatile Asiro, Astra, Aviva, Generali Asigurari si Interamerican, valoarea insumata in cazul acestora reprezentand 93,6% (94,81 milioane de lei noi) din valoarea pierderii totale consemnate la nivelul pietei.

Indicele de rating al asiguratorului italian Generali a ramas neschimbat, dupa preluarea de catre acesta a pachetului majoritar de actiuni al societatii italiene Toro Assicurazioni, a anuntat pe 26 iunie un comunicat de presa al Standard & Poor's.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: