Generali PPF Holding a preluat oficial Ardaf si RAI de la PPF Investments

Data publicarii: 25-02-2009 | Afaceri

Generali PPF Holding a incheiat oficial tranzactia de preluare a asiguratorilor Ardaf si RAI, dupa ce a cumparat 100% din actiunile Iberian Structured Investments I BV, actionarul majoritar al companiilor, potrivit unui anunt al asiguratorului publicat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Firma Iberian Structured Investments I BV, inregistrata in Olanda, este detinuta de Sabile Limited din Cipru, controlata de PPF Investments.

"La data de 24 februarie, Generali PPF Holding BV a finalizat achizitionarea de la Sabile Limited a pachetului reprezentand 100% din actiunile actionarului majoritar al societatii Iberian Structured Investments I BV", se arata in document. 

Intr-un alt comunicat, Generali PPF a precizat ca a finalizat preluarea celor doi asiguratori, ajungand sa detina 82% din actiunile Ardaf si 99,9% din RAI.

Generali PPF Holding a anuntat la sfarsitul lui iunie 2008 ca va cumpara la pachet societatile Ardaf si RAI, printr-un acord incheiat cu fondul de investitii PPF Investments. Compania nu a precizat valoarea tranzactiei cu PPF Investments, insa potrivit unor surse din piata, valoarea tranzactiei ar fi de circa 80 milioane euro.

Generali PPF Holding este o companie cu capital mixt in care Assicurazioni Generali, al treilea asigurator european, detine 51% din actiuni, iar grupul financiar ceh PPF are 49% din capital.

Compania Sabile Ltd, controlata de PPF Investments, a preluat la inceputul lui 2007 pachetul majoritar de actiuni al Ardaf, dupa ce a cumparat pachetele detinute anterior de Tender SA si Daniel Voicu. Vehiculul de investitii PPF Investments are sediul in Insulele Jersey (teritoriu britanic din Canalul Manecii) si a fost constituit cu capitaluri cehesti.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: