Gradul de colectare a datoriilor contribuabililor este de 70% in Romania

Data publicarii: 26-02-2009 | Finante-Banci

Gradul de colectare a datoriilor declarate de contribuabili este in Romania de 70%, in conditiile in care in state precum Suedia sau Finlanda a ajuns la 99%, a declarat directorul Directiei Legislatie Impozite Directe, din Ministerul Finantelor Publice, Dragos Doros.

"In Romania, gradul de colectare a datoriilor declarate de contribuabili a ajuns in prezent la 70% si trebuie crescut, dar nu prin controale excesive, ci prin controale in premiera", a spus Doros.

Pe de alta parte, partenerul PricewaterhouseCoopers Mihaela Mitroi a subliniat ca "in perioada de criza, statul ar trebui sa se comporte ca un partener pentru firme si sa nu insiste cu controale repetate, si, de altfel, controalele fiscale excesive nu ar trebui sa existe".

Doros a mai spus ca proiectul noului cod fiscal va fi publicat in cateva zile pe site-ul MFP, si ca unele masuri din noul cod fiscal vor fi aplicate inca din acest an (precum cele privind profitul reinvestit sau ramburarea TVA), cu toate ca el va intra in vigoare in 2010.

"Modificarile care vor fi aduse codului fiscal in acest an nu sunt totusi semnificative si nu vor simplifica semnificativ mediul fiscal din Romania", a declarat Alina Timofti partener in cadrul Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: