PayLogic: Domeniul auto si-a atins minimul, declinul sectorului financiar abia incepe

Data publicarii: 26-02-2009 | Economie

Industria auto si-a atins in prezent punctul maxim de scadere pentru ca a facut restructurarile necesare, insa in sectorul financiar greul de abia incepe, a declarat, joi, Cristian Udrescu, presedintele furnizorului de servicii de resurse umane PayLogic.

"Domeniul auto nu mai are cum sa scada, restructurarile fiind deja facute, iar de acum incolo nu mai poate decat sa creasca. In schimb, efectele negative ale crizei se vor resimti puternic in domeniul financiar, unde nu s-a restructurat nimic, dar vor fi nevoiti sa o faca, deoarece cheltuielile cu salariile sunt foarte importante", a mai spus Udrescu.

El a adaugat ca retail-ul si serviciile vor fi cel mai putin afectate de criza pentru ca oamenii vor continua sa cumpere produsele necesare, renuntand la cele de lux, de care nu au neaparat nevoie.

"Oamenii au crezut ca o crestere economica dureaza la infinit, insa, in prezent, odata cu scaderea economiei au inceput sa isi ia masuri de precautie. Nu isi mai schimba masina la doi ani si nici nu isi mai fac credite peste credite", a conchis Cristian Udrescu.

Studiul PayLogic a fost realizat pe un esantion de 14.000 de angajati din sectoarele auto, retail, servicii, financiar si medicina privata, din cadrul a 98 de firme.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: