Noul plan de guvernare si atractivitatea fiscala a Romaniei la Romanian Tax, Law & Lobby

Data publicarii: 26-02-2009 | Finante-Banci

"Aspectele cu privire la care autoritatile fiscale romanesti mai au pasi importanti de facut sunt cele referitoare la colectarea veniturilor bugetare. Faptul ca planul de guvernare asumat de noul guvern include o serie de masuri care vizeaza colectarea mai multor venituri la bugetul de stat, echivaleaza cu o constientizare a problemelor existente in practica. Aceasta constientizare insa nu este suficienta pentru a rezolva problemele semnalate si pentru a acoperi in mod eficient "gaurile" bugetului de stat. Ceea ce este imperios necesar este o aplicare riguroasa, uniforma si nediscriminatorie a legislatiei fiscale relevante pe toate ariile, domeniile si industriile controlate.

Atractivitatea Romaniei din punct de vedere fiscal  trebuie prezervata, pe langa mentinerea cotelor unice de impozit pe venit si respectiv profit de 16%, si printr-o mai mare flexibilitate a mentalitatii autoritatilor fiscale de control.  Romania trebuie sa depaseasca etapa in care autoritatea fiscala detine ‚adevarul suprem', iar contribuabilul trebuie sa se conformeze.

In concluzie, in momentul actual nu exista o problema de legislatie fiscala in Romania, ci mai degraba de aplicare a legislatiei asa cum trebuie de catre autoritatile de control," considera Alina Timofti, Partener Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen Consultanta Fiscala.

Alina Timofti va participa la Forumul de fiscalitate si legislatie Romanian Tax, Law & Lobby 2009, alaturi de reprezentanti de la cele mai mari firme de consultanta si avocatura din Romania, cum ar fi PricewaterhouseCoopers, Ernst & Young, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen Consultanta Fiscala, TaxHouse, D&B David & Baias, Mazars, Biris&Goran. Evenimentul va aborda cele mai actuale teme legate de modificarile legislative si fiscale, implicatiile crizei economice, strategia fiscala a noului guvern si modalitatile de stimulare a investitiilor, problemele de capital uman cu care se confrunta companiile si altele.

Eveniment de traditie al comunitatii de afaceri din Romania, forumul Romanian Tax, Law & Lobby va reuni peste 200 specialisti: investitori, directori generali, manageri, directori financiari, avocati, specialisti contabili, analisti financiari, consultanti si autoritati publice.

Forumul Romanian Tax, Law & Lobby este sustinut de BankNews.ro.

Pentru mai multe informatii, consultati http://brforum.ro/ttl/presentation.html

Ultimele stiri pe BankNews.ro: